Theo Dijkstra wrote:Hij speelt de vermoorde onschuld.... Dit is de halve waarheid van "Push the button" Pawlicki!
Het bestuur heeft zelf dit schandalige voorstel gedaan op een tactisch moment toen de federaties niet méér contributie wilden afdragen. Die zeiden gretig ja.
Zeker kan het bestuur, dus ook Pavlicki, voorstellen doen om de diefstal regeling te wijzigen.
De presentatie was: "wat is nu € 5?" Thats nothing. Blijkbaar nooit gehoord van "value for money". Bij de supermarkt betaalt hij blijkbaar ook € 5 voor een lolly Ook nooit van principes gehoord?
Zomertoernooien dwingen tot een enorme afdracht van honderden euro's aan een -verspillende top spelers organisatie- (FMJD), die vervolgens gedwongen zijn om dit te verhalen op de medium- en low level spelers . (ethics?)
Bovendien betaalt elke lid, via de contributie aan zijn nationale federatie, al voldoende voor de diensten van de "world top spelers organisatie FMJD"!
To bardzo miłe pisać o pół-prawdach posiadając "pół-wiedzę".
Szanowny Theo. Wysyłanie wyników to jedna sprawa i jest to osiągalne niezwykle łatwo. To jest jeden problem z rankingami, że ja muszę bezustannie prosić o nie! To nie ma związku z z programami itp. Poświęciłem bardzo wiele czasu by ułatwić wysyłanie wyników. W ChessArbitrze i TM BEZ PROBLEMU można tworzyć pliki. To był pomysł na LENISTWO sędziów którym NIE CHIAŁO się wysyłać tabel. Białoruś, Demasure, Litwa, Estonia, ROsja ... to kraje i osoby z którymi nigdy nie było problemów. Zawsze przysyłają tabele CZYTELNE I JASNE. Gdy oni lub ja coś przeoczymy w koleżeńskiej atmosferze szybciutko wyjaśniami co i jak.
A w przypadku większości (nie wszystkich!) sędziów i turniejów holenderskich ... na moją prośbę dostaję tabelę lub ... mnóstwo komentarzy (często po holendersku!) przecież sa strony internetowe itp itd. W tym roku mimo prośby nie przysłane zostały wyniki z półfinałów Mistrzostw Holandii. Jaki to ma związek z opłatą? TO NIC NIE KOSZTUJE!!! To tyle o jakości współpracy z sędziami/organizatorami i ICH SZACUNKU DLA WYSIŁKU ZAWODNIKÓW!
Opłaty, opłaty... cały czas zły adres z pretensjami! A proszę napisać na przykłąd do Skarbnika FMJD. Rozumie po holendersku i to jest JEGO działka. Mnie się też wiele w przepisach FMJD związanych z rankingami (również i z opłatami!) nie podoba i wiele bym zmienił. Ale nie tędy droga! Może POLSKA da dobry przykład i zamiast komentować po prostu przedłoży na kongres sensowną propozycję?!
Oczywiście uwzględnianie turniejów w rankingach bezpłatnie nie jest dobrym rozwiązaniem. 5 euro od osoby mnie również się nie podoba. Do dzieła Panie przewodniczący kolegium i szefie komisji technicznej!