Aanval Jean-Marc Ndjofang op Wereldrecord Kloksimultaan

Piet Bouma
Posts: 3574
Joined: Sun Nov 02, 2003 13:05
Location: Harlingen

Post by Piet Bouma » Wed Nov 05, 2008 17:55

Een apart plekje voor de kloksimultaan in Toernooibase:

http://toernooibase.kndb.nl/kloksimultaanNdjofang.php

Piet Bouma
Posts: 3574
Joined: Sun Nov 02, 2003 13:05
Location: Harlingen

Post by Piet Bouma » Mon Nov 17, 2008 23:31

AntonvBerkel wrote:
Alex wrote:
Piet Bouma wrote: Anton gefeliciteerd met je nieuwe wereldrecord!
Klasse Anton!!
Maar euh.. Piet.. Anton speelde met zwart, dus staan de uitslagen in ToernooiBase verkeerd om.. [img]images/smilies/icon_redface.gif[/img]

Om precies te zijn: ik heb de meeste partijen met zwart gespeeld, maar in een aantal partijen had ik wit.
Het was een mooie ervaring maar een zware bevalling. Twee verliespartijen (ik begon met te verliezen, ideaal voor het zelfvertrouwen). Aantal zware tijdnoden, maar gelukkig is het allemaal nog net op zijn pootjes terecht gekomen en begonnen de overwinningen aan de goede kant te vallen.
J-M en Bennie mogen het zeker niet onderschatten. Heren, veel suc6, het zij jullie gegund.
Jammer dat de partijen van deze kloksimultaan nergens op Internet zijn na te spelen. Heeft iemand alle partijen, digitaal (Anton zelf)? Stuur ze dan per p.m. even naar mij toe!

jellegroeneveld
Posts: 84
Joined: Fri Aug 18, 2006 22:44

Post by jellegroeneveld » Tue Nov 18, 2008 00:11

De partijen van de onlangs gehouden kloksimultaan van Jeroen van de Akker zijn gebundeld in een boekje en daarin van een summiere analyse voorzien. De deelnemers aan de simultaan kregen enkele weken na afloop van de simultaan het partijenboekje toegezonden. Een attent gebaar van de organisatie en Jeroen.

Piet Bouma
Posts: 3574
Joined: Sun Nov 02, 2003 13:05
Location: Harlingen

Post by Piet Bouma » Sat Nov 22, 2008 00:52

Piet Bouma wrote: Jammer dat de partijen van deze kloksimultaan nergens op Internet zijn na te spelen. Heeft iemand alle partijen, digitaal (Anton zelf)? Stuur ze dan per p.m. even naar mij toe!
De partijen van het wereldrecord kloksimultaan in Tilburg staan dankzij Anton van Berkel en Theo v.d. Hoek in Toernooibase:
http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/sta ... =1117&jr=9

Klik op de link partijen of scroll in de 'stand' naar beneden en kies de partij naar keuze.

Er schijnt ook nog een boekje op de markt te komen....

Piet Bouma
Posts: 3574
Joined: Sun Nov 02, 2003 13:05
Location: Harlingen

Post by Piet Bouma » Sat Dec 06, 2008 17:04

<center>Image</center>

Inmiddels is het programmaboekje van 36 pagina's (!) digitaal beschikbaar:
<a href=http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/Programmaboekje.pdf target=blank> Programmaboekje Kloksimultaan Jean Marc Ndjofang Emmeloord</a>
Let op: 6,1 Mb!

Uiteraard ook op de website: <a href=http://toernooibase.kndb.nl/kloksimultaanNdjofang.php target=blank>Brennels Wereldrecordpoging Kloksimultaandammen Emmeloord 2008</a>

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Mon Dec 15, 2008 01:04

Henk Boers wrote: Persbericht, 15 december 2008

Voorbereiding op de wereldrecordpoging kloksimultaan dammen van Jean Marc Ndjofang

ZWARTSLUIS – Dat internationaal Grootmeester Jean Marc Ndjofang uit Kameroen zijn wereldrecordpoging kloksimultaan dammen tegen 33 sterke dammers op zaterdag 20 december a.s. in Emmeloord serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat hij donderdag 18 december a.s. een voorbereidende test in Zwartsluis speelt tegen minimaal 20 en maximaal 25 tegenstanders om in Emmeloord goed beslagen ten ijs te komen. Ndjofang speelt ook Zwartsluis in originele kledij van Kameroen.

De deelnemers aan de kloksimultaan zijn: Harm de Jong, Romke de Jong, Anne de Jong, Jacob Lok, Willem Broekhuizen, Marinus Moorman, Johan van Wendel, Erik van Wendel, Ron van Dijk en Gerrit Jan Mondria van De Schuivende Schijf uit Zwartsluis. Piet Visscher, Herm Jan Heutink, Willem Speksnijder, Berend Jan Bakker, Egbert Sluiter, Siem van Dalfsen, Johan Meiresonne, Jan Willem Bakker van Oefening en Ontspanning uit Genemuiden en Gerard Blok uit Wezep.

De sponsors van het evenement in Zwartsluis zijn: Interfloor Tapijt & Vinyl, Tamek Accountants en Belastingadviseurs en Hotel Zwartewater allen te Zwartsluis. Driek de Goede, directeur van Tamek verricht om 19.00 uur de openingszet in het SOSZ-clubgebouw ’t Ende, Westeinde 23, tel.: 038-3866606.

Toeschouwers zijn van harte uitgenodigd om dit spektakel bij te wonen. De toegang is gratis.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Mon Dec 15, 2008 01:05

Henk Boers wrote: Persbericht, 15 december 2008

WERELDRECORDPOGING JEAN MARC NDJOFANG

EMMELOORD - De 33 deelnemers aan de wereldrecordpoging kloksimultaan dammen van Jean Marc Ndjofang zijn bekend. De gemiddelde FMJD-rating van de deelnemers bedraagt 1933. Dat zijn 33 punten meer dan de door de FMJD vereiste rating.

Het evenement vindt op zaterdag 20 december 2008 plaats in de Beurszaal van theater ’t Voorhuys te Emmeloord. De openingsceremonie is om 10.30 uur. De recordpoging begint om 11.00 uur. De openingszet wordt door burgemeester Willem van Rappard verricht. Publiek is van harte uitgenodigd. De toegang is vrij.

De organisatie is in handen van stichting Aanzet in samenwerking met de DC Emmeloord en Tamek Damkring Marknesse en met de KNDB en de FMJD. Het organisatiecomité bestaat uit: IJsbrand Haven, voorzitter, Henk Boers, secretaris, Bart Jonker, penningmeester en Joop Kip, adviseur. De arbitrage is in handen van Dr. Frank Teer, Evert Davelaar en Ton Coenen.

Getracht wordt om de partijen vrijwel live op internet te plaatsen via: http://toernooibase.kndb.nl/. Vanaf deze site is ook het programmaboekje te downloaden.

De eerste wereldrecordpoging kloksimultaan dammen vond op 21 september 2007 plaats in Emmeloord. Wereldkampioen Alexander Schwarzman begon met 25 opponenten. Jeroen van den Akker bracht dit aantal op dertig in juli 2008 in Den Haag. Anton van Berkel schroefde het aantal tegenstanders op tot 32 in oktober 2008 in Tilburg. Om een nieuw wereldrecord te vestigen moet Jean Marc Ndjofang een score behalen van minimaal 70 procent. Bij 33 tegenstanders moet hij dus minimaal 47 punten halen.

De sponsors van het evenement in Emmeloord zijn:
Brennels te Kraggenburg, de gemeente NOP, Steegro Agrarisch Advies, Bemiddeling en Vastgoed te Emmeloord, Best Western Hotel Emmeloord, Het Huis van Hooff te Emmeloord, Tamek accountants en belastingadviseurs te Zwartsluis, Autobedrijf Han Schilder te Emmeloord, MCM Machine Constructies Marknesse, ACF Automatiserings Collectief Flevoland te Emmeloord, Vema Timmerfabriek te Marknesse, Vroegop Hoveniers te Marknesse, MRF Motoren Revisie Flevoland te Emmeloord en Drukkerij Grafic Elements te Hasselt.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Dec 17, 2008 11:39

De Pers, 17 december 2008

Dammen Populair in Afrika

‘Dammen is een sociaal bindmiddel’

Door: Fokko Ebbens

Image
Foto: Hollandse Hoogte


Jean-Marc Ndjofang wil zaterdag het wereldrecord kloksimultaan dammen verbeteren, tegen 32 man.

Daar zat hij dan in het mulle zand, dammer Jean-Marc Ndjofang. Tegenover hem zat zijn opponent, beiden de blik gefocust op het dambord dat zich tussen hen in bevond. Het bord was echter niet van polyester of een stevig stuk karton. Nee, met het topje van zijn wijsvinger had Ndjofang het speelveld zelf uitgezet in de losse aarde.


Het is dammen op zijn Afrikaans. Internationaal grootmeester Ndjofang komt uit Kameroen, niet het eerste land waar je aan denkt bij dammen. Immers, is het geen sport voor blanke westerlingen? ‘Ik ken de verhalen. Een Afrikaanse dammer? Hoe is het mogelijk? Als ik de mensen dan vertel dat dammen razend populair is in Afrika, kijken ze me nog vreemder aan’, vertelt de 32-jarige Ndjofang.

Want, zo zegt hij zelf, dammen is in Kameroen en de rest van Afrika populairder dan in Nederland. ‘Het is voor ons een manier om elkaar te ontmoeten, of het nu mensen van goede of slechte komaf betreft. Van artsen tot timmermannen, op de hoeken van de straten komen ze samen om te dammen. In Afrika discussiëren we over politiek en sport tijdens het dammen, de sport is een sociaal bindmiddel.’

Individualistisch

Het verhaal van Ndjofang klinkt onwerkelijk. Waarom verkiezen de Afrikanen dammen boven bijvoorbeeld voetbal? De reden zit hem in de beperkte middelen van de arme Afrikanen. ‘Dammen is ook met primitieve middelen goed mogelijk. Een paar stenen en een stuk hout, meer heb je niet nodig en het kost niets. Bovendien heb je maar twee mensen nodig, een damspel is zo gestart.’

Hij is trots op de Afrikaanse passie voor het dammen, iets wat hij in Nederland niet terugziet. ‘Jullie komen uit je werk en gaan vervolgens allemaal je eigen huis binnen. Als je wilt dammen, moet je eerst lid worden van een vereniging. Nederland is heel individualistisch. Wij Afrikanen zijn veel socialer. Als wij thuiskomen, gaan we de straat op om te dammen of een ander spel te spelen.’

In het mulle zand

Zo kwam ook de jonge Ndjofang ooit in aanraking met de damsport. Hij woonde in Ebolowa, een provinciestadje in het zuiden van Kameroen, en vermaakte zich veelal op straat. Daar zag hij zijn vader dammen. ‘Ik was nieuwsgierig en ben met een vriend ook een potje begonnen. Ik vond het geweldig, werd steeds beter en voordat ik het wist was ik kampioen van Afrika.’

Tussendoor speelde hij nog die wedstrijd in het mulle zand. Dit keer fungeerde een aantal oude flessendoppen als damstenen. Het ging nergens over, slechts de eer telde, maar de entourage was overweldigend. Dertig à veertig buurtgenoten vergezelden Ndjofang en zijn tegenstander, ze kozen uiteraard partij voor het aanstormende talent. ‘Ze riepen massaal: kill him, kill him now. Ze schreeuwden allemaal door elkaar heen, probeerden me te helpen door aanwijzingen te geven. Geweldig!’

Inmiddels is Ndjofang professioneel dammer en behoort hij tot de wereldtop. Iets dat niet voor elke Afrikaanse dammer weggelegd is. ‘We hebben geen geld om lid te worden van de bond, laat staan om buitenlandse toernooien te spelen. Daardoor blijven de meeste dammers hangen in de straten van Afrika.’

Ndjofang zelf had mazzel. Als kampioen van Afrika waren de meeste organisatoren bereid zijn reis- en verblijfskosten te betalen. Op die manier rolde hij ook Nederland binnen, sinds 2002 speelt hij hier in competitieverband. Zijn hoogtepunt op Hollandse bodem moet echter nog komen. Zaterdag wil hij in Emmeloord het wereldrecord kloksimultaan dammen verbeteren. Ndjofang neemt het tegelijk op tegen minimaal 32 tegenstanders. ‘Een enorme uitdaging. Ik doe het omdat ik plezier in het dammen heb, maar ook voor mijn familie in Kameroen.’

De dammer uit Kameroen verdient geen vetpot met zijn sport. Als hij in Amsterdam is voor zijn competitiewedstrijden, kan hij er net van leven. Wat overblijft, gaat echter linea recta naar het thuisfront. Voor Afrikaanse begrippen zijn Ndjofangs damcentjes immers van grote waarde. ‘Ik kom uit een arme familie, heb tien broertjes en zusjes én een zoontje van zes. Met mijn hulp kunnen ze naar school, dat drijft mij. Ik zie het niet, zoals de meeste Afrikanen in het buitenland, als mijn plicht om mijn familie te helpen. Maar als ik het kan, waarom zou ik het dan niet doen?’

Traditionele kledij

Hij mag graag pronken met zijn Afrikaanse afkomst. Bij presentaties en grote wedstrijden gaat hij dan ook gekleed in traditionele kledij: met het gewaad om zijn lichaam en het gekleurde hoedje is hij een bezienswaardigheid in het mondiale dammen.

Het is niet de enige manier waarop Ndjofang zijn herkomst verraadt. Want hij bivakkeert misschien regelmatig in Nederland, zijn horloge staat altijd afgesteld op ‘Afrikaanse tijd’. Voor onze ontmoeting kwam hij dan ook, zoals het een goede Afrikaan betaamt, te laat. Hij kan er zelf wel om lachen. ‘Als je bij ons om tien uur met iemand afspreekt, kun je er van uitgaan dat hij minimaal een uur later komt opdagen. Waarom? Ik heb geen idee, het zit ingeslepen in onze cultuur. Net als het dammen.’

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Dec 17, 2008 12:15

<center>Image
Video Jean Marc Ndjofang
De Pers, 26 september 2008

groenteboer
Posts: 967
Joined: Sun Jul 01, 2007 19:57
Real name: Michel Stempher
Location: Kampen
Contact:

Post by groenteboer » Wed Dec 17, 2008 15:50

Neemt Ndjofang het eigenlijk tegen 32 of 33 tegenstanders op?? Mijn bronnen spreken elkaar tegen [img]images/smilies/icon_razz.gif[/img]

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Dec 17, 2008 16:54

groenteboer wrote:Neemt Ndjofang het eigenlijk tegen 32 of 33 tegenstanders op?? Mijn bronnen spreken elkaar tegen [img]images/smilies/icon_razz.gif[/img]
33! Het wereldrecord staat sinds 10 oktober op naam van Anton van Berkel met 32, zie de vorige pagina van dit topic.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Dec 17, 2008 19:30

De Stentor, woensdag 17 december 2008

Jean Marc Ndjofang oefent in Zwartsluis


ZWARTSLUIS - Internationaal damgrootmeester Jean Marc Ndjofang uit Kameroen oefent morgenavond in Zwartsluis voor zijn wereldrecordpoging (klok)simultaandammen op 20 december in Emmeloord.

In het clubgebouw van damclub De Schuivende Schijf aan het Westeinde neemt hij het vanaf 19 uur op tegen een twintigtal wedstrijddammers uit Zwartsluis en Genemuiden. Toeschouwers zijn hierbij van harte welkom.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Dec 17, 2008 19:36

De Stentor, maandag 15 december 2008

Ndjofang aast op wereldrecord kloksimultaan

ZWARTSLUIS - Internationaal Grootmeester Jean Marc Ndjofang uit Kameroen neemt het komende zaterdag in Emmeloord op tegen 33 sterke dammers voor zijn wereldrecordpoging kloksimultaan dammen.

Als voorbereiding speelt hij donderdagavond in Zwartsluis tegen minimaal 20 en maximaal 25 tegenstanders. Ndjofang speelt hier in originele kledij van Kameroen. Directeur van Tamek, Driek de Goede, verricht om 19.00 uur de openingszet in het SOSZ-clubgebouw 't Ende. Toeschouwers zijn van harte welkom in Zwartsluis.

In Emmeloord wordt zaterdag 20 december de eerste zet gedaan door burgemeester Willem van Rappard in de Beurszaal van theater 't Voorhuys. De openingsceremonie is om 10.30 uur. De recordpoging begint om 11.00 uur. Ook hier is publiek welkom.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Fri Dec 19, 2008 11:38

PZC, vrijdag 19 december 2008

Provoost wacht met aanval op wereldrecord


door Koen de Vries


EMMELOORD - Dammer Bennie Provoost moet nog even wachten met zijn aanval op het wereldrecord kloksimultaan. De inwoner van Aagtekerke moet andere dammers-van-naam voor laten gaan.


Provoost vatte afgelopen zomer het plan op het record, dat toen op 31 stond, te verbeteren. Sindsdien heeft Anton van Berkel het op 32 gezet en morgen gaat de Afrikaan Ndjofang het naar 33 proberen te tillen. Het principe is simpel: Ndjofang speelt tegen 33 dammers van redelijk niveau. De aanval begint als alle tegenstanders gelijktijdig om 14.00 uur hun klok indrukken. De Kamaroenees heeft dan twee uur de tijd om tegen iedereen 50 zetten te doen. Daarna krijgt hij eventueel extra tijd voor de resterende zetten. Het record is geslaagd als hij 70% van de 66 te verdienen punten (twee bij een zege, één bij remise) binnenhaalt.

Bennie Provoost: ,,Ik kan het record morgen aanvallen als ik wil, maar dat zou niet verstandig zijn. Als het elke maand gebroken wordt, nemen de mensen het niet meer serieus. Ook publicitair zou het niet goed zijn.''

Oorspronkelijk had Provoost vorige maand in Zoutelande tijdens het NK voor vrouwen een aanval willen doen. Het kwam er dus niet van, mede na overleg met een vertegenwoordiger van de werelddambond. De Zeeuwse dammer overweegt nu in mei of juni een aanval te doen. ,,Ik moet niet al te lang wachten, want het record komt steeds scherper te staan. De limiet zit ergens tussen de 35 en 40. Maar 34 of 35 moet kunnen. Ik ben een goede sneldammer en daar komt het toch wel een beetje op aan.'' Als de aanval doorgaat, gebeurt dat wellicht op Zeeuwse bodem. De Stichting Dampromotie Zeeland wil het evenement organiseren.

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Fri Dec 19, 2008 11:54

Het Parool, zaterdag 13 december 2008

Van Berkel met de hakken over de sloot

door Nikhila

Het wereldrecord kloksimultaan gaat van hand tot hand. Volgende week zaterdag neemt grootmeester Jean-Marc Ndjofang het in Emmeloord op tegen 33 strijders. Eén meer dan bij het recente record van Anton van Berkel, die daarmee in de voetsporen van Jeroen van den Akker (30 borden) en wereldkampioen Schwarzman (25 borden) trad.

Van Berkel (36) is sneldamkampioen van Nederland en houder van het wereldrecord gewone simultaan (249 tegenstanders). Ook zijn conditie is optimaal, getuige een zwarte band jiujitsu, maar toch verkeek hij zich op de krachtproef in Tilburg. Na een snelle nederlaag tegen junior Joeri Hezemans sloop onzekerheid in zijn spel. Hij wist moeilijk kansen te scheppen en verbruikte erg veel tijd. Na een tweede nederlaag tegen Kees van Bakel stond de vereiste zeventig procent pas na de allerlaatste partij op het scorebord: dankzij vijftien treffers en evenzovele remises.

De Brabantse meester moest ook tegen mindere spelers als Simon Rompa en Adriaan Groenendijk hard werken. Het spectaculaire duel met Laurens Leimena was energievretend voor de simultaanspeler: hij dacht een schijf te winnen in het Roozenburgsysteem, maar kreeg een ware stormaanval over zich heen.

Rompa - Van Berkel 0-2

D1: 35. 36-31 Na 37-31? 17-21! 31-26 11-17x17 loopt wit vast.

35. ... 3-9 36. 31-26 24-30? Met 9-14! heeft zwart een mooi plan: op 27-21 18x27 (16x27? is minder duidelijk) 13-18! Z+ Dus 45-40 24-29! 20x29 met op 35-30 een heuse zevenklapper: 29-33! 17-21 16-21 18x49 15x2 Z+

37. 35x24 20x40 38. 45x34 15-20 39. 33-29 20-24 40. 29x20 25x14 41. 34-30 14-20 Op 23-29 26-21! (28-23!? 17x28 met óf 23x34 28-33! óf 23x12 29-33!) 28-23 27-21 32x34 is wit uit de zorgen.

42. 39-34? De damzet 26-21! 37-31 32x41 30-25 25x3 laat verdediging.

42. ... 20-24 43. 30-25 9-14 44. 38-33? Hier lijkt 37-31! (ook na 24-29 34-30 29-34 23-29 26-21!) nog goed voor een puntje.

44. ... 16-21! 45. 27x7 18x49 46. 37-32 6-11 47. 7x16 40-45 48. 26-21 17x26 49. 16-11 45-50 50. 11-6 50x17 51. 6-1 24-29 en zwart won.

Groenendijk - Van Berkel 0-2

D2: 35. 42-37 De opmars naar veld 27 ziet er dreigend uit.

35. ... 6-11 36. 37-31 3-9 37. 40-34 11-16 38. 34-30 18-22 Op 23-29!? 48-42! en niet 30-25!? (ook 28-23? 19x37 37-41! is kansrijk voor zwart) 18-22!! met een winnende dam voor zwart.

39. 48-42 22x33 40. 38x18 13x22 41. 32-27 22-28 42. 30-25 9-14 43. 45-40? Na 27-22 rest zwart de noodrem met 24-30 en 14-19!

43. ... 28-33 44. 43-39? Met 27-22 en 31-27! komt wit nog ver.

44. ... 33x44 45. 40x49 24-29 46. 42-38? 20-24 47. 49-43 29-34 48. 38-33 19-23 49. 43-38 15-20 50. 38-32 14-19 51. 25x14 19x10 en wit hield het voor gezien.

Van Bakel- Van Berkel 2-0

D3: 34. ... 20-25 Van de halve hek gaat geen kracht uit: 8-12? 34-30! 3-8 13x24 brengt wit via 29-23! en 28-23 op dam.

35. 29x20 15x24 36. 49-43! Ontwijkt de valstrik: op 28-22!? 18x27! 37-31 33x11 volgt 24-29 en 13-18!

36. ... 17-22 37. 28x17 21x12 38. 32-27 12-17 39. 34-30 25x34 40. 39x19 13x24 41. 43-39 9-13? De beslissende fout.

42. 39-34! 3-9 43. 34-29! 17-21 44. 29x20 18-23 45. 28x19 13x15 46. 36-31 9-13 47. 38-32 13-18 48. 31-27 en zwart ging door de vlag.

Van Berkel - Leimena 1-1

1. 33-28 17-21 2. 39-33 11-17 3. 31-26 7-11 4. 44-39 1-7 5. 36-31 18-22 6. 41-36 19-23 7. 28x19 14x23 8. 34-29 23x34 9. 40x29 10-14 10. 46-41 5-10 11. 45-40 13-19 12. 40-34 8-13 13. 32-28 3-8 14. 38-32 21-27 15. 32x21 16x27 16. 42-38 13-18 17. 50-44 20-24 18. 29x20 15x24 19. 48-42 8-13 20. 34-30 18-23 21. 37-32 11-16 22. 32x21 16x27 23. 30-25 23x32 24. 33-29 24x33 25. 39x37 13-18 26. 38-33 18-23 27. 33-28 22x33 28. 31x11 6x17 29. 37-32 12-18 30. 41-37 10-15 31. 36-31 7-12 32. 31-27 9-13 33. 43-39 23-28 34. 32x23 19x28 35. 49-43 13-19 36. 37-31 15-20 37. 42-37 20-24 38. 47-41 17-22 39. 27-21 18-23 40. 21-16 12-17 41. 41-36 4-9 42. 37-32 28x37 43. 39x28 22x33 44. 31x42 2-7 45. 36-31 9-13 46. 43-38 24-29 47. 44-40 13-18 48. 31-27 14-20 49. 25x14 19x10 50. 40-34 29x40 51. 38x29 23x34 52. 35x44 10-14 53. 42-38 14-19 54. 38-32 19-23 55. 27-21 7-12 56. 32-27 23-29 57. 27-22 17x28 58. 16-11 28-33 59. 21-17 12x21 60. 26x17 33-38 61. 11-7 38-42 en de punten werden gedeeld.



<APPLET CODEBASE = "http://www.damweb.nl/" CODE = "webdam.Viewer.class" NAME = "webdam" ARCHIVE ="webdam/Viewer.jar" WIDTH = 360 HEIGHT = 240 HSPACE = 0 VSPACE = 0 ALIGN = middle><PARAM NAME="options" VALUE="bgcolor: b0c0a0; notation:right]33281721393311173126071144390107363118224136192328191423342923344029101446410510454013194034081332280308383221273221162742381318504420242920152448420813343018233732111632211627302523323329243339371318383318233328223331110617373212184137101536310712312709134339232832231928494313193731152042372024474117222721182321161217413604093732283739282233314202073631091343382429444013183127142025141910403429403829233435441014423814193832192327210712322723292722172816112833211712212617333811073842[/damweb_position]


Copyright: Het Parool

Post Reply