Jawel, maar niet heel uitgebreid. Er komt een (1) demonstratiebord,Vraagje wrote:zijn er ook nog demonstraties of zo?
waarop van tijd tot tijd enkele markante partijen besproken zullen worden.
Ik denk niet dat Erno er bewust voor gekozen heeft. In ieder geval, spelers met een echt lage rating brengen een groot probleem met zich mee in een blindsimultaan: het onthouden van onlogische partijen/stellingen...Dieter wrote:Gemiddelde rating 1066 is niet veel verschil met de simultaan van Sijbrands denk ik (wat was daar het gemiddelde?) maar de verschillen waren inderdaad wel erg groot.
Misschien heeft Erno wel bewust voor deze samensteling gekozen omdat hij er voordeel in zag, een aantal overwinningen die (gemakkelijk) binnen te halen zijn en volop toeleggen op een kleinere groep tegenstanders.
Hoe dan ook het blijft ook bij deze simultaan weer een zeer opmerkelijke prestatie waarvoor ik grote bewondering heb.
No they don´t ,I suppose,Jacques PERMAL wrote:Blind games are usually difficult for the lone player. I saw TON SIJBRANDS in COMPIEGNE CHAMPIONNAT DE FRANCE 2004. He was very exhaustive after the two blind games against ARNAUD CORDIER and LAURENT NICAULT.
I imagine that ERNO PROSMAN will be a big challenger of TON in the next decade.
But What about the big former soviets players ? Do they like Blind Challenges ?
Mocht Erno net als Ton -zie citaten hieronder uit een verslag in het AD van 19 december- vijf verkeerde meldingen doorgeven?Henk de Witt wrote:Persbericht
Delft, 28 december 2004
SUCCESVOLLE BLINDSIMULTAAN DAMMEN ERNO PROSMAN
...
Enige tijd later volgde de tweede overwinning. Daarna volgde een remise en vervolgens een nederlaag tegen KNDB-secretaris Marcel Kosters. Die nederlaag was het gevolg van het feit dat Prosman pardoes een schijf weggaf omdat hij niet de juiste stelling meer voor ogen had. In nog een partij was Prosman tijdelijk even de weg kwijt, maar dat bleef zonder gevolgen omdat de zet die hij opgaf niet mogelijk bleek. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij het juiste verloop van de partij echter weer te reconstrueren.
...
Algemeen Dagblad, 19 december 2004
Ton Sijbrands verbetert zijn wereldrecord na 1037 zetten uit het hoofd
Geslaagde missie van een magisch brein
Door Pim Sedee
Het is officieel: het geheugen van Ton Sijbrands is een vrijplaats voor meesterlijke gedachten.
Ton Sijbrands.
...
Een moment van verwarring. Sijbrands heeft een zet gedaan en vraagt direct of hij die ongedaan mag maken. ,,Dit is geen huis-tuin-en-keuken-simultaan'', zegt de arbiter streng. Sijbrands neemt een trek van zijn sigaar en richt zijn gedachten op het volgende bord.
...
Eén foute zet van Sijbrands. Op bord 19 geeft hij een onmogelijke instructie door. De dammer is met zijn gedachten verder dan de werkelijkheid. In zijn hoofd heeft hij een zet al gemaakt, alleen is die op het bord nog niet uitgevoerd. De dammer mag op het betreffende bord nog één fout maken. In totaal mag hij vijf verkeerde meldingen doorgeven, bij een zesde is het over.
...
De blindsimultaandammer kan de stand op het derde bord niet meer voor de geest halen. De arbiter helpt Sijbrands een handje, wel ten koste van het tweede strafpunt.