In Memoriam

Post Reply
henk stoop
Posts: 1089
Joined: Sun Nov 02, 2003 00:02

In Memoriam Remon Gadjradj

Post by henk stoop » Thu Jun 16, 2022 16:59

De altijd vriendelijke Limburgse dammer Remon Gadjradj (*30-4-1962 / †14-6-2022) is dinsdag plotseling overleden.
Sterkte voor de nabestaanden.
Rust in Vrede.
288474403_5209261822442457_2086713353665901928_n.jpg
288474403_5209261822442457_2086713353665901928_n.jpg (1021.43 KiB) Viewed 1433 times

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

In Memoriam: Remon Gadjradj

Post by Andrew Tjon A Ong » Sat Jun 18, 2022 02:09

Hierbij de rouwkaart van onze goede vriend Remon Gadjradj.
We zullen hem erg missen en willen hierbij de familie en vrienden condoleren en heel veel sterkte toewensen.
Wat de info over de crematieplechtigheid betreft: Als u deze zou willen bijwonen, kunt u het beste contact met de familie opnemen
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: In Memoriam

Post by Andrew Tjon A Ong » Sat Jun 18, 2022 11:07

Eddy Janssen shared a post.International Draughts

Mijn beste vriend Remon.
Ik kan nog altijd niet geloven dat je er niet meer bent.
We hebben samen enorm toffe momenten meegemaakt.
Einde april hebben we nog heerlijk van Nederlands Limburg genoten en jouw 60ste verjaardag gevierd. Helaas kon ik er op het feest zelf niet bij zijn.
Begin april waren we in Heerlen samen met Dennis Joosten. Ik ben jullie dankbaar voor jullie steun bij het overlijden van mijn vader op 28 maart. Bedankt.
En nu, ja nu, ben je er zelf niet meer. Ik zal je nooit meer zien of spreken. Voor mij een bliksemslag uit de hemel.
Jij was een gouden kerel. Intelligent met het hart op de juiste.plaats.
Ook steeds positief niettegenstaande de vele zware momenten in jouw leven.
Bedankt dat ik jouw vriend mocht zijn. Bedankt voor alles Remon.
Rust in vrede. Ik zal je nooit vergeten mijn vriend.
Veel sterkte aan jouw dochter en zoon, Shirley en Remco, Henriette van de Water en aan jouw familie.
Eddy Janssen
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: In Memoriam

Post by Andrew Tjon A Ong » Thu Aug 04, 2022 12:42

Bron: srherald.com

Heengaan voormalig topdammer Norden ‘groot verlies voor dammerij’
Guillano Bruce21 juli 2022

Image
Ramon Norden (l) tijdens een partij tegen Rinaldo Kemnaad. Norden, die in 1978 nationaal damkampioen werd is op 16 juli op 79-jarige leeftijd overleden. Foto: Guno Burleson

“Een groot verlies voor de Surinaamse dammerij.” Zo omschrijft de Surinaamse Dambond (SDB) het heengaan van Ramon Norden. De voormalig landskampioen overleed afgelopen zaterdag en is vandaag gecremeerd. Hij werd 79 jaar. Collega’s uit de damwereld reageren verslagen op zijn heengaan, maar geen van ze is zo aangeslagen als Guno Burleson. De Internationaal Grootmeester (GMI) en regerend landskampioen heeft Norden van dichtbij gekend.

De twee zaten bij dezelfde vereniging (Suriname Tulip) en hadden regelmatig contact. “Ik heb nog een foto bij me van hem die ik in maart thuis bij hem schoot ten behoeve van herregistratie bij de club,” zegt Burleson over zijn damcollega en vriend die de laatste tijd met gezondheidsproblemen kampte en zijn laatste levensjaren in een bejaardentehuis doorbracht. Hij beschrijft Norden als ‘iemand die heel aardig was in de omgang met andere dammers.’

Maar de voormalig damkampioen was ook fel wanneer het moest. “Hij was een felle tegenstander van oneerlijke wedstrijdpraktijken,” zegt Burleson. Hij haalt zich voor de geest hoe Norden na een damomkoopschandaal in 1991 middels een artikel in een lokaal dagblad voorstellen deed om frauduleuze wedstrijdpraktijken tegen te gaan.

Mentor
Voor Burleson was Norden tegelijk een mentor. “Ik heb hem een paar keer benaderd voor oefenwedstrijden en hij stond elke keer klaar voor me,” aldus de regerend kampioen. Norden adviseerde zijn clubgenoot ook dikwijls welke tactieken hij moest toepassen om zijn tegenstanders te verslaan.

“Hij was altijd een trouw mens en is onze damclub ook altijd trouw gebleven,” zegt Burleson over Norden die jarenlang lid van Suriname Tulip is geweest en daarvoor ook voor Naks uitkwam. “Een oersterke damkampioen heeft ons verlaten.”

Norden speelde vanwege fysieke ongemakken de laatste jaren niet zo vaak meer, maar in zijn actieve jaren stond hij in Surinaamse damkringen bekend als een doorgewinterde dammer en één van de besten van zijn tijd. Zijn beste periode kende hij in de jaren zeventig, met het hoogtepunt van zijn damcarrière in 1978 toen hij nationaal kampioen werd.

Norden mocht daardoor Suriname vertegenwoordigen op het WK van datzelfde jaar in Italië waar hij in de voorronde bleef steken. Hij dwong tijdens het toernooi vier remises af van zijn tegenstanders en eindigde in zijn poule van tien spelers zelfs boven de thuisspelende Italiaan Roberto Simonelli.

Voor het laatst deed Norden in 2018 mee aan het nationaal kampioenschap. Hij is één van de dammers die, in verband met de viering van zeventigste jaardag van de dambond in april gehuldigd werd voor zijn bijdrage aan de damsport in Suriname.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

In Memoriam: Willem van den Berg

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Aug 08, 2022 23:52

Bron: Facebookgroep International Draughts

Andrew Tjon A Ong
Vandaag bereikte ons het trieste nieuws, dat onze goede damvriend Willem v.d. Berg is overleden. Ik kende Willem al heel lang. We hebben in 1986 in Nijmegen Open voor het eerst tegen elkaar gespeeld. Het was de enige keer, dat ik me verslapen had tijdens Nijmegen Open en te laat achter het bord verscheen. Willem wilde van mijn tijdachterstand profiteren en speelde snel, maar trapte daardoor juist zelf snel in een zetje en verloor. We zijn daarna altijd goede vrienden gebleven. Hij heeft ook nog met veel plezier meegedaan aan mijn toernooi Thailand Open. Vorig jaar tijdens Nijmegen Open was hij één van mijn grootste klanten bij mijn boekenstand. Zelfs terwijl hij aan het spelen was, kwam hij tussendoor even een damboekje kopen. Ik zal hem heel erg missen. Ik wil hierbij zijn familie en vrienden condoleren en heel veel sterkte toewensen. We zullen Willem nooit vergeten🙏

Image
Image
Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

In Memoriam: Cees Westland

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Aug 24, 2022 22:13

Bron: UPDB-sammen.nl

Image
Image
Image

Cees Westland overleden
30 juli 2022

Na twee maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben is vannacht ons zeer gewaardeerde clubgenoot Cees Westland op 70-jarige leeftijd overleden.
Wij wensen zijn vrouw Henny, dochters Sonja en Petra, zoon Fred, alle (schoon)familie en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Op 12 jarige leeftijd damde Cees al bij onze damclub Zenderstad uit IJsselstein. Naast lid van IJsselstein was Cees ook jaren lid van NDG Nieuwegein. Cees was een bescheiden maar sterke dammer, in het seizoen 2019-2020 was Cees nog onze ongeslagen clubkampioen! Met zijn onnavolgbare, en meestal de theorie aan zijn laars lappende boeiende spel kon Cees van iedereen winnen.

Altijd vrolijk en belangstellend betekende Cees heel veel voor onze damvereniging. Cees vervulde vele functies, enkele jaren ook als voorzitter, maar bleef het liefst op de achtergrond. Als gastheer/vrijwilliger van onze speellokatie de “Oase” zorgde Cees samen met Henny altijd voor de drankjes en hapjes en alles rond het speellokaal. Cees hield bijzonder van de gezelligheid rond het dammen.

We zullen je ontzettend missen Cees!

Namens de leden van Zenderstad
Ed Kok

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1892
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

In Memoriam: Harry Doomernik

Post by Andrew Tjon A Ong » Thu Sep 22, 2022 23:46

Vanmiddag kregen we het trieste bericht, dat mijn zeer goede damvriend Harry Doomernik is overleden.

Image

Hier het bericht, gestuurd door zijn dochter Denise:
"Lieve allemaal, vanmiddag om 14.28 uur is Harry overleden in het bijzijn van Annie en zijn kinderen.
We hebben fijn afscheid kunnen nemen en hij is rustig heengegaan."

Nadere info volgt nog.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Post Reply